Генсек ООН веде переговори щодо відновлення участі росії в «зерновій угоді»

Генсек ООН веде переговори щодо відновлення участі росії в «зерновій угоді»

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш веде активні переговори щодо відновлення участі росії в зерновій угоді.

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік у неділю.

Речник зазначив, що Гутерреш «глибоко занепокоєний ситуацією, що склалася навколо Чорноморської зернової ініціативи й відклав свій від'їзд в Алжир на саміт Ліги арабських держав на один день, щоб зосередитися на цьому питанні».

Генеральний секретар продовжує брати участь в інтенсивних контактах, спрямованих на відновлення участі росії в зерновій угоді, зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, судно Ikaria Angel з 40 тисячами тонн зерна на борту, що призначалося для Ефіопії, в неділю не змогло вийти з українського порту через блокаду, яку відновила росія після виходу із «зернової угоди».

Читайте також: НАТО закликає росію терміново повернутися до «зернової угоди»

Напередодні рф звинуватила Україну і Британію в «теракті проти кораблів чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у гарантуванні безпеки «зернового коридору», і заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

Вранці 29 жовтня на рейді тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи. Україна не підтверджує свою причетність до них.

Читайте також: Кулеба — про «зернову угоду»: росія давно прийняла рішення відновити «голодні ігри»

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Гутерреш закликав продовжити термін дії Чорноморської зернової ініціативи, що спливав 22 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-