кремль має знати, що Заходу вистачить грошей для підтримки України - Моравецький

кремль має знати, що Заходу вистачить грошей для підтримки України - Моравецький

Укрінформ
Євросоюз, як і США, має виділити необхідні гроші для нормального функціонування України, а кремль повинен розуміти, що Захід матиме кошти на її підтримку.

Про це заявив журналістам глава польського уряду Матеуш Моравецький після завершення дводенного саміту Європейської ради у Брюсселі, передає Укрінформ.

“кремль має знати, що як США задекларували чергову багатомільярдну фінансову допомогу Україні на наступний рік, так і Євросоюз також допоможе, і цих грошей вистачить для функціонування української держави”, - заявив Моравецький.

Глава польського уряду наголосив, що він бачить значну роль Польщі у процесі виплати європейських коштів Україні, оскільки Єврокомісія намагається надати Києву кошти, але має бути згода усіх країн ЄС щодо механізму здійснення цих виплат.

Читайте також: Країни Євросоюзу підтримуватимуть відбудову України — Макрон

Моравецький зазначив, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн дослухалася також і до аргументів Польщі щодо фінансової допомоги Україні.

Він зауважив, що не повинно бути проблем із виділенням Брюсселем фінансової допомоги нашій країні.

Як повідомлялося, 20-21 жовтня у Брюсселі відбулася дводенна зустріч глав держав та урядів країн Євросоюзу, присвячена пошуку рішень для поточної енергетичної кризи, спровокованої діями російської федерації. У міжнародному блоці лідери країн ЄС також розглянули ситуацію в Україні та підтвердили готовність продовжувати підтримку в її боротьбі проти російського вторгнення.

Читайте також: Рада ЄС має рішуче засудити терор росії проти цивільних жителів України - Моравецький

До кінця року Євросоюз перерахує Україні транш макрофінансової допомоги в обсязі 9 млрд євро, але вже зараз лідери ЄС обмірковують, як забезпечити стабільне фінансування базових потреб України в обсязі 3-4 млрд євро на місяць, що здійснюватиметься разом із американськими партнерами та міжнародними фінансовими інституціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-