Країни Євросоюзу підтримуватимуть відбудову України — Макрон

Країни Євросоюзу підтримуватимуть відбудову України — Макрон

Укрінформ
Країни ЄС підтримуватимуть відбудову України.

Про це президент Франції Еммануель Макрон сказав на пресконференції за підсумками другого дня роботи Європейської ради в Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми також відзначили нашу рішучість підтримати відбудову України. Конференція, організована Німеччиною та Європейською комісією, яка відбудеться в Берліні 25 жовтня, дасть змогу рухатися вперед у цьому напрямку”, - зазначив Макрон.

Він підкреслив, що країни ЄС повинні колективно організуватися, щоб задовольнити нагальні потреби України, особливо в зимовий період. “Тому ми вживатимемо додаткові заходи у найближчі дні, щоб допомогти українському опору, тому що чітко бачимо російську стратегію - методично знищувати можливості їхнього опору та важливу в зимовий період цивільну інфраструктуру”, - сказав Макрон.

Читайте також: Конференція G7 з відбудови України має поєднати масові інвестиції та реформи – фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо відзначив важливість проведення великої кількості конференцій, присвячених питанням відновлення України, зокрема Міжнародної експертної конференції з питань відновлення та відбудови України 25 жовтня в Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-