Конференція G7 з відбудови України має поєднати масові інвестиції та реформи – фон дер Ляєн

Конференція G7 з відбудови України має поєднати масові інвестиції та реформи – фон дер Ляєн

Укрінформ
Конференція із повоєнного відновлення України, яка відбудеться наступного тижня за Німецького головування в «Групі семи» та Єврокомісії, має визначити найкращий шлях для поєднання масованих інвестицій у відбудову України з ефективними реформами, що забезпечать просування України на шляху до членства в ЄС.

Про це на пресконференції за підсумками другого дня роботи Європейської ради сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного тижня, в контексті Німецького головування у G7, ми проведемо конференцію щодо відновлення України, де ми спільного головуватимемо з канцлером (Олафом Шольцом – ред.). Ця конференція має відповісти на запитання, як нам краще вирішити ці завдання з відновлення. Це величезне завдання. Це буде міжнародна конференція, яка поєднає найкращих експертів з усього світу, де будуть обговорювати можливі найкращі технічні та фінансові підходи», - зауважила президент Єврокомісії.

Вона додала, що масштабну допомогу на відновлення України, яка розрахована на середню та довгострокову перспективу, ЄС надаватиме у тісній взаємодії та координації зі своїми глобальними партнерами.

«Процес реконструкції передбачає масовий приток інвестицій, які мають поєднуватися із необхідністю впровадження реформ, що дозволить Україні дійсно прокласти шлях до членства в Європейському Союзі. Україна є країною-кандидатом, тож все має бути сфокусовано на цьому спільному шляху, який ми маємо подолати разом», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Швейцарія вже долучається до проєктів відбудови України – Шмигаль

Як повідомлялося, 20-21 жовтня у Брюсселі відбулася дводенна зустріч глав держав та урядів країн Євросоюзу, яка була присвячена пошуку рішень для поточної енергетичної кризи, спровокованої діями російської федерації. У міжнародному блоці лідери країн ЄС також розглянули ситуацію в Україні та підтвердили готовність продовжувати підтримку в її боротьбі проти російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-