Після перемоги Україна стане потужним магнітом для європейських інвестицій – IFC

Після перемоги Україна стане потужним магнітом для європейських інвестицій – IFC

Укрінформ
Щоб інвестори вже сьогодні без остраху приходили в Україну, нам потрібні дієві інструменти страхування воєнних ризиків, а після війни в України є шанс стати потужним магнітом для інвестицій.

Як передає кореспондент Укрінформ, на цьому наголосила керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні Олена Волошина під час другого Міжнародного форуму сталого розвитку.

«План відновлення України містить кілька амбітних програм, виконання яких потребуватиме залучення і міжнародних фінансів, і коштів приватного сектору. Гроші є, і після нашої перемоги, я впевнена, їх стане навіть більше. Україна стане потужним магнітом для європейських інвестицій», - зазначила Волошина.

За її словами, одним з доказів того, що інвесторів цікавить наша країна навіть зараз, коли тут ведуться воєнні дії, є присутність в Україні IFC.

Читайте також: ЄІБ розгляне питання фінансування першого концесійного автобану - Шмигаль

«IFC надавала нашим клієнтам фінансування в перші місяці війни і продовжує підтримувати український бізнес. Минулого тижня ми підписали з Horizon Capital угоду про створення ще одного інвестфонду. Ми маємо зобов'язання, які взяли на себе щодо українського відновлення», - розповіла керівниця IFC в Україні.

Також вона повідомила, що кілька інвесторів вже готові розпочати свої проєкти в Україні, не чекаючи закінчення гарячої фази війни. Єдине, що вони «готові ризикнути не на Сумщині чи Харківщині», а розглядають можливість для інвестицій у прикордонних областях на заході країни.

Наразі стримує інвестиційний потік, за словами Волошиної, відсутність дієвого інструменту із страхування воєнних ризиків.

«Але я знаю, що український уряд разом зі MIGA (Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій, входить до групи Світового банку. – ред.) вже працюють над створенням механізму страхування інвестицій в умовах війни», - підкреслила вона.

Читайте також: Для повноцінного відновлення зрошення Україні потрібно $15 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до структури Світового банку, виділила 30 мільйонів доларів для інвестицій в Україну та Молдову.

Як повідомлялося, Україна хоче залучити до проєктів відбудови України компанії, інвестиції та технології з усього світу.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна разом із міжнародними фінансовими організаціями розробляє декілька інструментів страхування воєнних ризиків. Такі інструменти дозволять забезпечити прихід міжнародних компаній ще до завершення бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-