Генштаб ЗСУ назвав «гарячі точки» фронту

Генштаб ЗСУ назвав «гарячі точки» фронту

Укрінформ
Найскладніша, але контрольована ситуація на східному фронті, також ворог намагається не допустити остаточного звільнення Збройними силами України тимчасово окупованих територій Харківської області.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, передає кореспондент Укрінформу.

"Найскладніша, але контрольована ситуація залишається на сході нашої держави, агресор також не відмовляється від своїх намірів з виходу на державний кордон Донецької області", - сказав Громов.

Читайте також: Ворог вигадує засоби для переправ на Херсонщині, але на кожен варіант є протидія ЗСУ – Генштаб

Він додав, що на Краматорському напрямку противник здійснював спроби наступу, але успіху не мав, а на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії з метою витіснення наших військ із зайнятих позицій та рубежів, але захисники України героїчно тримають оборону, стримуючи сконцентрований наступ ворожих військ.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямку противник також вів штурмові дії та завдав авіаударів по позиціях наших військ.

Громов наголосив, що противник систематично знищує цивільне населення та інфраструктуру Донецького регіону.

Читайте також: росія вранці завдала авіаудару по Україні з території білорусі - Генштаб

Крім того, Громов заявив, що ворог прагне не допустити остаточного звільнення нами тимчасово окупованих територій Харківської області, намагається утримати захоплені райони Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей. Так з 30 вересня в ході ведення операцій сил оборони відбулось 168 зіткнень з противником.

"В межах Волинської, Рівненської, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей обстановка характеризується як стабільна і контрольована, угруповання військ продовжують вести стабілізаційну операцію".

Читайте також: рф застосувала 86 дронів-камікадзе для ударів по Україні, 60% були знищені – Генштаб

Він додав, що на Чернігівському та Сумському напрямках противник продовжує наносити артилерійські обстріли по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-