Філософія «купуй українське» допоможе українському бізнесу вижити - Шмигаль

Філософія «купуй українське» допоможе українському бізнесу вижити - Шмигаль

Укрінформ
В Україні може закріпитися філософія та ідея купувати українські товари для того, щоб вижив бізнес в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія".

"Купувати українське, підтримувати один одного - сьогодні це момент, який допоможе українському бізнесу виживати, це не може бути програмою, але це може бути нашою філософією, нашою ідеєю - підтримати українських виробників - від малих до великих для того, щоб вони сьогодні витримали і вижили в цій війні", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна розуміє, як скоротити дефіцит бюджету до $3 мільярдів на місяць - Шмигаль

Шмигаль наголосив, що для пермоги України у війні необхідно зробити ще дуже багато і структура економіки після цієї війни буде змінюватись.

"Велика кількість значних підприємств зруйновані на сході України. При 7 мільйонах внутрішньо переміщених осіб і п'яти мільйонах біженців в Європі нам необхідно швидко створити велику кількість робочих місць. Це можливо лише у малому та середньому бізнесі - у цьому напрямку ми будемо рухатись, ми державою створюємо для цього всі необхідні умови", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль – про відновлення України: На першочергові потреби необхідно $105 мільярдів

Крім того, Глава уряду наголосив, що Україна продовжує реформи розпочаті до війни, зокрема цифровізацію, зменшення ролі держави в економіці, інвестиції в людський капітал, реформування військово-промислового комплексу.

"Пріоритетні проєкти для нашої економіки, для уряду - маємо декілька десятків. Ключові - це підтримка аграрної галузі, підтримка військово-промислового комплексу, велику увагу приділяємо розвитку енергетики, особливо зеленої енергетики... цифровізації, розвитку ІТ інфраструктури, підтримка малого та середнього бізнесу", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Флагмани світового бізнесу зацікавлені інвестувати в Україну – Свириденко після зустрічей у Нью-Йорку

Як повідомлялося, Ялтинська європейська стратегія (YES) - міжнародна щорічна конференція українських і закордонних політиків та підприємців, заснована у 2004 році. Метою конференції є зустрічі політичних лідерів і бізнесменів для сприяння розвитку України та підтримки її євроінтеграційних прагнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-