Флагмани світового бізнесу зацікавлені інвестувати в Україну – Свириденко після зустрічей у Нью-Йорку

Флагмани світового бізнесу зацікавлені інвестувати в Україну – Свириденко після зустрічей у Нью-Йорку

Укрінформ
Міністерство економіки має на меті встановити стратегічні партнерства щодо залучення прямих інвестицій та боргового капіталу з усіма провідними інвестиційними банками світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки за підсумками зустрічей першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко з представниками провідних світових компаній у Нью-Йорку.

«Флагмани світового бізнесу готові до серйозного предметного діалогу щодо потенційного долучення до інвестиційних проектів. Зі свого боку, Україна зробить усе можливе, аби кожна компанія отримала якісний комплексний супровід на усіх етапах свого залучення. Всередині держави ми створюємо умови для того, аби бізнес міг розвиватися. Це дерегуляція, реформи ринку праці, механізми швидких інвестицій, напрацювання для подальшої податкової реформи», - зазначила Свириденко.

За її словами, пецепт майбутнього економічного дива України – це максимально сприятливе середовище для підприємництва, зменшення держави в економіці та потужні капітальні інвестиції, обсяг накопичення яких в перспективі сягне 750 млрд доларів.

За інформацією міністерства, планується встановити стратегічні партнерства щодо залучення прямих інвестицій та боргового капіталу з усіма провідними інвестиційними банками світу.

Читайте також: МВФ за 30 років надав Україні $37 мільярдів фінансової підтримки

Команда Мінекономіки вже почала цей процес із нью-йоркським офісом найбільшого японського банківського холдингу MUFG, розмір активів якого становить більше 3 трлн доларів, а також зі штаб-квартирою JP Morgan Chase - найбільшим банківським холдингом США, активи якого перевищують 3,8 трлн доларів.

З цими фінансовими гігантами під час робочого візиту до Нью-Йорка були обговорені питання долучення їхніх клієнтів до вивчення інвестиційних можливостей України. Також було визначено, які міжнародні боргові інструменти будуть найбільш вигідними (якомога нижча відсоткова ставка та найдовший строк повернення) за нинішніх умов для українських позичальників як із приватного, так і з державного сектору.

Інвестиційні банки готові долучити своїх експертів з аналітично-дослідницького напрямку до міжнародної експертної робочої групи, створення якої планується вже найближчим часом. Ця робоча група покликана верифікувати мультиплікаційні ефекти для економіки під залучення інвестицій у різні галузі.

Як повідомлялось, на відкритті Нью-Йоркської біржі було презентовано платформу для потенційних іноземних інвесторів, де зібрано понад 500 інвестпроєктів та можливостей у 10 галузях економіки. Вона є частиною великої кампанії Advantage Ukraine, яка була розроблена компанією WPP за підтримки Президента України.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-