Зеленський відкрив сесію на Нью-Йоркській фондовій біржі, запросивши інвестувати в Україну

Зеленський відкрив сесію на Нью-Йоркській фондовій біржі, запросивши інвестувати в Україну

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський сьогодні віртуально вдарив у дзвінок під час відкриття Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE), запросивши бізнес у всьому світі інвестувати в майбутнє України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

«Поява Президента Зеленського ознаменувала запуск AdvantageUkraine, ініціативи, спрямованої на залучення майбутніх інвестицій в країну шляхом демонстрації широких можливостей у різних секторах, включаючи сільське господарство, технології, освіту та креативні індустрії, а також величезний потенціал, який пропонують природні ресурси та освічені фахівці», - йдеться в повідомленні.

Уряд України, щоб стимулювати взаємодію з потенційними інвесторами, сьогодні запустив портал, на якому представлено сотні можливостей для інвестування та висвітлено чинні та майбутні проєкти для залучення прямих іноземних інвестицій.

У МКІП зазначили, що Україна вже є лідером у науково-технічному секторі та готова до зростання, пропонуючи добре освічених, англомовних фахівців із конкурентними знаннями STEM. Сьогодні Україна має більше випускників зі ступенем в сфері технологій, ніж будь-яка інша європейська країна, а також 240 тис. громадян, зайнятих в ІТ-секторі. ІТ-сектор, за прогнозами, збільшиться до 450 тис. до 2024 року. Крім того, Україна є лідером серед країн Центральної та Східної Європи у науково-дослідній діяльності та ІТ-аутсорсингу.

«Сьогодні незламний український народ бореться за свободу й незалежність. Та ми маємо вже думати про те, яким буде наше майбутнє. Попри все, аби українці мали успішне майбутнє, ми всі разом продовжуємо працювати у цьому напрямку. Зокрема, програма Advantage Ukraine запрошує іноземних інвесторів і компанії, які мають візію та сміливість, приєднатися до нас. Ми підберемо найкращим компаніям світу чудові можливості для розвитку. Рішучий бізнес, який бачить потенціал в нашій країні, зможе допомогти реалізувати економічний потенціал України і водночас перетворити невикористані можливості на переваги», - заявив Президент України.

Варіанти інвестицій на суму понад 400 мільярдів доларів, представлені на AdvantageUkraine.com, охоплюють державно-приватні партнерства, приватизацію та приватні підприємства. Проєктна група інвестиційних банкірів та дослідників, визначена Міністерством економіки України за підтримки USAID, працюватиме з бізнесом, зацікавленим в інвестуванні.

«Як найбільша світова біржа, ми виступаємо за свободу, захист інвесторів і необмежений доступ до капіталу. Ми раді вітати Президента Зеленського віртуально на трибуні NYSE, символі свободи та можливостей, які наші американські ринки капіталу створили по всьому світу. Для нас велика честь, що Президент обрав NYSE, щоб відзначити початок Advantage Ukraine і залучити світову бізнес-спільноту», - повідомив президент NYSEGroup Лінн Мартін.

Щоб створити безпечне, прозоре середовище для залучення бізнесу, Україна активно добивається інвестиційних гарантій як від G7, так і від Європейського Союзу, реформує податкову систему країни та створює законодавчу базу. Країна вже прийняла норми та законодавчі акти, які дозволяють компаніям будувати прозору корпоративну структуру, легше залучати іноземні інвестиції та використовувати додаткові механізми для захисту нематеріальних активів. Сприятливі умови дозволять утвердити Україну як найпотужніший ІТ-хаб у Центральній та Східній Європі, швидко та ефективно реалізовувати інноваційні бізнес-ідеї.

Читайте також: Мінцифри закликало блокчейн-спільноту інвестувати в Україну

За словами генерального директора WPP Марка Ріда, з успішним технологічним сектором і відомими креативними індустріями Україна має потенціал для того, щоб стати глобальним центром інновацій. Він заявив, що WPP в захваті від можливостей зростання, які Україна демонструє в багатьох секторах.

Генеральний директор Google і Alphabet Сундар Пічаї зазначив, що він був вражений стійкістю та талантом українських засновників стартапів, з якими познайомився, відвідуючи кампус Google у Варшаві на початку цього року. Та висловив подяку Зеленському за запуск Advantage Ukraine.

За словами президента і віцеголови корпорації Microsoft Бреда Сміта, Україна пропонує величезний досвід компаніям, які хочуть інвестувати в технології. Ось чому Microsoft інвестувала понад 200 мільйонів доларів за останні п’ять років, і тому його компанія рада цифровій трансформації, яку забезпечить технологічний сектор України.

Президент Комітету з економічного розвитку, центру публічної політики Conference Board, що складається з головних виконавчих директорів і ключових керівників провідних компаній США, доктор Лорі Еспозіто Мюррей високо оцінив зусилля Зеленського, українського уряду та лідерів світового бізнесу щодо забезпечення прямих іноземних інвестицій в Україну, оскільки країна прагне розкрити свій економічний талант і відбудуватися для незалежного та успішного майбутнього. «Оскільки Україна прагне створити необхідні умови для інвестицій, державний і приватний сектори мають виключну можливість працювати разом для створення стійкого економічного зростання, яке ми активно підтримуємо», - додав він.

Читайте також: Зеленський пропонує європейцям зберігати газ на зиму в українських сховищах

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня Президент Володимир Зеленський під час виступу на Міжнародному економічному форумі «Амброзетті» заявив про можливість побудувати один із найбільших кластерів агропереробки і наголосив, що Україна є ідеальною локацією для розміщення переробних підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-