Реконструкція лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до Жешува має завершитись до грудня

Реконструкція лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до Жешува має завершитись до грудня

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський доручив до грудня завершити реконструкцію лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до польського міста Жешува.

Про це він зазначив у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

“Доручив прискорити реконструкцію лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до польського міста Жешува – першого Міста-рятівника. Дякую тобі, Жешуве. Нагадаю, що це особливе звання було присвоєне Жешуву ще навесні за надзвичайно вагому допомогу Україні. Маємо завершити до 8 грудня цю реконструкцію й забезпечити Польщу необхідним обсягом електрики”, - сказав він.

Читайте також: Польща попросила Україну допомогти в енергетичній сфері - Зеленський

Зеленський додав, що це було однією з домовленостей, які було досягнуто під час перемовин 9 вересня з головою уряду Польщі Моравецьким.

“Я провів, як і обіцяв йому, нараду щодо питань підтримки наших польських братів протягом цієї осені й зими, нашої енергетичної співпраці з Польщею”, - зазначив Президент.

Читайте також: У МЗС Польщі назвали рішення про оборонну підтримку України найкращим із можливих

Зеленський також поінформував, що доручив Кабміну опрацювати можливість термінового постачання Польщі 100 тисяч тонн енергетичного вугілля уже зараз.

“Ми маємо на цей час достатні обсяги для себе й можемо допомогти нашим братам підготуватися до цієї зими”, - сказав Президент.

Читайте також: У пункті пропуску «Краківець-Корчова» відкрили смуги для руху порожніх вантажівок у Польщу

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 9 вересня під час спільної пресконференції з Президентом Латвії Егілсом Левітсом та Прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким запевнив у наданні з боку України допомоги Польщі задля виходу з майбутніх енергетичних ризиків і викликів.

7 вересня Кабінет Міністрів повністю заборонив експорт вугілля українського видобутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-