У МЗС Польщі назвали рішення про оборонну підтримку України найкращим із можливих

У МЗС Польщі назвали рішення про оборонну підтримку України найкращим із можливих

Укрінформ
Рішення Варшави підтримати Київ, зокрема у військовому плані, було «найкращим із можливих».

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський в ефірі Polsat News, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є підстави для стриманого оптимізму, але одне можна точно сказати: рішення про оборонну, військову підтримку України було найкрашим із можливих»,- заявив Яблонський, коментуючи успіхи української армії.

Він зазначив, що польські танки допомагають Україні відвойовувати свою територію, і це засвідчує, «наскільки правильним було рішення (про надання допомоги Україні - ред.) і як важливо, щоб Польща і НАТО продовжували це робити».

За словами дипломата, можливість придбання Польщею електроенергії в України, про що заявив напередодні прем’єр-міністр Матеуш Моравецький під час візиту до Києва, реальна, оскільки дві країни зв’язані електромережами. Завдяки цьому Україна може продавати свою електроенергію і фінансувати потреби Польщі, а та, своєю чергою - отримати певні резерви електроенергії в умовах можливого дефіциту на енергоринку.

Читайте також: Україна і Польща домовилися побудувати хаб для ремонту військової техніки

Як повідомлялося, напередодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Києва заявив про готовність купувати електроенергію, яку виробляє Хмельницька АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-