Розвідка запевняє, що володіє повною інформацією про ситуацію на ЗАЕС

Розвідка запевняє, що володіє повною інформацією про ситуацію на ЗАЕС

Укрінформ
Українська розвідка володіє повною інформацією про те, що відбувається на території окупованої Запорізької атомної електростанції.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи володіє розвідка інформацією про ситуацію в тилу противника та на Запорізькій АЕС.

«Так, володіємо (інформацією – ред.). Володіли весь цей час до початку повномасштабного вторгнення і весь період відстежуємо і самостійно власними силами і засобами, і завдяки обміну з нашими союзниками і партнерами. Тому про ворога і окупанта нам відомо майже все – і про його наміри, навіть ті, які поки що навіть не починали втілюватись в життя. Що стосується Запорізької АЕС, то відомо. Ми чітко бачимо дії ядерного терориста, яким є російська федерація. Ми бачимо дії, які порушують гуманітарне право, несуть загрозу для життя мирного населення – це і катування, і так звані фільтраційні заходи, що по суті є актами геноциду, це примус і терор співробітників і цивільного персоналу станції, це обстріли цивільних об’єктів, які ведуться з території станції і на весь світ показані відокадри, фотозйомка про те, як окупанти завозять військову техніку на територію ЗАЕС. Про те, як ведуться обстріли з території ЗАЕС системами залпового вогню, запускаються безпілотники. Тобто так, Україна і світ інформацією володіють і вживають необхідних заходів», - зазначив Юсов.

Читайте також: Візит МАГАТЕ не приніс відчутних результатів щодо демілітаризації Запорізької АЕС – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, зараз Запорізька атомна електростанція працює лише одним енергоблоком, який забезпечує власні потреби АЕС в електроенергії.

Через спричинену російськими обстрілами пожежу 5 вересня вимкнулася остання лінія електропередачі, що з'єднувала вузол Запорізької АЕС з енергосистемою України; розвантажений і відключений від мережі енергоблок №6, який живить власні потреби станції.

У разі виникнення потреби у зупинці Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) енергоблок №6 буде зупинено, однак у Держатомрегулюванні не розглядають це як пріоритетний сценарій.

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. 4 березня її захопили російські військові, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-