В АРМА передали майно депутата-зрадника Ковальова на понад ₴3 мільйони

В АРМА передали майно депутата-зрадника Ковальова на понад ₴3 мільйони

Укрінформ
В управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передано майно народного депутата Олексія Ковальова, якого підозрюють в державній зраді та пособництві російському агресору.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора в управління АРМА передано майно орієнтовною вартістю понад 3 млн грн. Мова йде про частки корпоративних прав двох підприємств та легковий автомобіль BMW X6, які належать народному депутату, підозрюваному у державній зраді та пособництві державі-агресору.

За даними слідства, з 12 березня народний депутат України постійно перебував на тимчасово захопленій території Херсонської області. Він публічно висловлював підтримку дій і рішень представників псевдовлади рф з інтеграції тимчасово захоплених територій області в росію.

Читайте також: Депутату-колаборанту Ковальову оголосили підозру у держзраді

Раніше слідчим суддею вже було накладено арешт та передано в управління АРМА майно і корпоративні права медійних підприємств 4 інформаційно-розважального каналу, який є власністю народного депутата, а також грошові кошти, розміщені на банківських рахунках на загальну суму майже 15 млн грн.

У квітні 2022 року працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області та допомагає російським військам. У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному “уряді Херсонської області”.

На початку липня за матеріалами ДБР суд арештував майно депутата. Зокрема були арештовані частки фігуранта в статутних капіталах 3-х юридичних осіб, а також його банківські рахунки. У тому числі арештовано майно ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” - український інформаційно-розважальний телеканал “4 канал”, власником якого є Ковальов.

Читайте також: У ДБР розповіли про співпрацю депутата Ковальова із загарбниками

15 липня суд обрав Ковальову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Він оголошений в розшук.

Депутат підозрюється у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України) та пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Журналіст повідомив деталі вбивства депутата-зрадника Ковальова

Як повідомляв Укрінформ, з'явилася інформація, що 28 серпня екснардепа-колаборанта Олексія Ковальова вбили у Залізному Порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-