У ДБР розповіли про співпрацю депутата Ковальова із загарбниками

У ДБР розповіли про співпрацю депутата Ковальова із загарбниками

Укрінформ
Народний депутат Олексій Ковальов, якому повідомлено про підозру у державній зраді, відзначився тим, що вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій в Голій Пристані.

Про це в ефірі телемарафону сказала радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, передає Укрінформ.

"Розслідування також встановило, що на додаток до скоєного він спочатку добровільно обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному так званому уряді держави-агресора, а ще раніше - співпрацював з окупантами на Херсонщині і, я нагадаю, постачав харчі і продукти до Криму, завозив з півострова пально-мастильні матеріали. У Голій Пристані віддав санаторій для розміщення рашистів. А потім він розповідав у соцмережах, що співпрацює з окупантами і вважає, що рф надовго", - сказала Сапьян.

Читайте також: Стали відомі прізвища херсонських колаборантів із «військово-цивільної адміністрації»

Як повідомляв Укрінформ, народному депутату Олексію Ковальову повідомлено про підозру у державній зраді.

Працівники ДБР у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження щодо нардепа, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області та допомагає російським військам.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Читайте також: Депутат-колаборант Ковальов заявив, що після замаху потрапив до лікарні - ЗМІ

Народний депутат Олексій Ковальов обраний у виборчому окрузі №186 (Херсонська область) як висуванець «Слуги народу». У парламентській фракції «Слуга народу» визнали, що їхній колишній колега Ковальов став колаборантом російських загарбників і проситимуть Верховну Раду позбавити його мандата, а ОГП і СБУ - передати справу до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-