Стали відомі прізвища херсонських колаборантів із «військово-цивільної адміністрації»

Стали відомі прізвища херсонських колаборантів із «військово-цивільної адміністрації»

Список
Укрінформ
Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський оприлюднив імена херсонських колаборантів, призначених у систему окупаційної «військово-цивільної адміністрації», зазначивши водночас, що когось до цього списку фсб могла внести спеціально, щоб скомпрометувати.

Відповідні списки, в яких 63 особи, Соболевський розмістив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мені складно зрозуміти, які причини могли стати підставою для людини, щоб вона стала зрадником свого народу та своєї країни. І я не про методи вербування та залучення, які використовують фсб. Тут якраз все зрозуміло – дати зраднику надію на реалізацію своїх амбіцій, жагу до значущості та влади, грошей», - написав він.

Соболевський зазначив, що колаборанти продали душу за «30 кривавих срібняків», на яких кров українських солдатів та мирних жителів, у тому числі дітей, які вже стали жертвами цієї війни.

«Тішить, що на Херсонщині таких людей насправді небагато. Нижче списки людей, які вважаються у орків у системі їхнього вга. Він не на 100% актуальний, і завжди залишається шанс, що когось у цей список фсб спеціально внесли для того, щоб скомпрометувати людину», - наголосив Соболевський.

До того ж, до набрання чинності обвинувального вироку людина вважається невинною, нагадав перший заступник голови Херсонської облради.

Він упевнений, що більшість людей з цього списку (якщо вони і справді стали зрадниками), окупанти найближчим часом виженуть через непотрібність, замінивши на привезених з росії.

Читайте також: Депутату-колаборанту Ковальову оголосили підозру у держзраді

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині через провал колаборантів, які мали стати «обласною владою», російські окупанти заміняють їх зовнішніми кадрами, відбувається відкрите усунення центрів прийняття рішень.

Головою «уряду» Херсонської області став чиновник із Калінінградської області Сергій Єлісєєв, його заступник із «внутрішньої політики» Володимир Беспалов, також із Калінінградської області. «Міністерство освіти та науки» очолить Михайло Родіков із Московської області.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-