Арештоване майно депутата Ковальова вже конфіскували - ДБР

Арештоване майно депутата Ковальова вже конфіскували - ДБР

Укрінформ
Майно народного депутата Олексія Ковальова, яке заарештував суд, уже конфісковано.

Про це у телеефірі заявила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, передає кореспондент Укрінформу.

«Це означає, що уже найближчим часом це майно, я сподіваюся, уже працюватиме на державу. Воно уже конфісковане наразі», - сказала Сапьян.

За її словами, наразі встановлюється інше майно Ковальова. Водночас слідчим відомо про його майно на Херсонщині, але тут є «юридичні нюанси». «Але у цьому напрямку працюють, щоб все було законно та грамотно», - додала Сапьян.

Як повідомлялося, суд заарештував майно обвинуваченого у держзраді народного депутата Олексія Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави.

За інформацією ДБР, Ковальов вивозив з Херсонщини продукти до тимчасово окупованого Криму, завозив звідти паливно-мастильні матеріали для росіян, віддав для розміщення російських військ санаторій у Голій Пристані.

У квітні 2022 року відкрито кримінальне провадження щодо Ковальова, який після повномасштабного вторгнення рф перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області і допомагає російським військам. Під час розслідування встановлено, що на початку липня Ковальов обійняв посаду так званого заступника голови у незаконно створеному росіянами «уряді Херсонської області».

6 липня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова на підставі зібраних ДБР доказів повідомила Ковальоьову про підозру.

Читайте також: Рада виключила депутата-колаборанта Ковальова з податкового комітету

15 липня Ковальову заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Ковальова оголосили у розшук. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-