Депутату-колаборанту Ковальову обрали запобіжний захід та оголосили у розшук

Депутату-колаборанту Ковальову обрали запобіжний захід та оголосили у розшук

Укрінформ
Народному депутату Олексію Ковальову, підозрюваному у державній зраді, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

«За клопотанням ДБР народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що депутата оголошено у розшук.

Читайте також: Рада виключила депутата-колаборанта Ковальова з податкового комітету

Як повідомляв Укрінформ, народному депутату Олексію Ковальову повідомлено про підозру у державній зраді.

Працівники ДБР у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження щодо народного депутата, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області та допомагає російським військам.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Народний депутат Олексій Ковальов обраний у виборчому окрузі №186 (Херсонська область) як висуванець "Слуги народу". У парламентській фракції "СН" визнали, що їхній колишній колега Ковальов став колаборантом, і проситимуть Верховну Раду позбавити його мандата, а ОГП і СБУ - передати справу до суду.

Фото: facebook.com / Олексій Ковальов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-