Рада виключила депутата-колаборанта Ковальова з податкового комітету

Рада виключила депутата-колаборанта Ковальова з податкового комітету

Фото
Укрінформ
Верховна Рада виключила депутата-колаборанта Олексія Ковальова зі складу Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос", перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Парламент виключив депутата-колаборанта Ковальова з податкового Комітету ВРУ. За відповідну постанову №7535 проголосувало 279 депутата", – зазначив Железняк.

Він уточнив, що за виключення Ковальова з парламентського комітету проголосували 188 народних депутатів від фракції "Слуга народу", 18 – від "Європейської Солідарності", 12 – від "Всеукраїнського об‘єднання "Батьківщина", 8 – від "Голосу". Представники депутатських груп за відповідне рішення проголосували таким чином: 13 – "Довіра", 13 – "Платформа за життя та мир", 9 – "За майбутнє". Також виключення колаборанта з комітету підтримали 9 позафракційних депутатів.

Читайте також: У ДБР розповіли про співпрацю депутата Ковальова із загарбниками

Окрім того, Железняк поінформував, що члени податкового комітету вже надали правоохоронним органам свідчення щодо Ковальова.

Як повідомляв Укрінформ, народному депутату Олексію Ковальову повідомлено про підозру у державній зраді.

Працівники ДБР у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження щодо народного депутата, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області та допомагає російським військам.

Читайте також: Депутату-колаборанту Ковальову оголосили підозру у держзраді

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Народний депутат Олексій Ковальов обраний у виборчому окрузі №186 (Херсонська область) як висуванець "Слуги народу". У парламентській фракції "СН" визнали, що їхній колишній колега Ковальов став колаборантом і проситимуть Верховну Раду позбавити його мандата, а ОГП і СБУ - передати справу до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-