Євросоюз і США збільшили закупівлю російського алюмінію та нікелю – Reuters

Євросоюз і США збільшили закупівлю російського алюмінію та нікелю – Reuters

Укрінформ
США та країни ЄС збільшили обсяги імпорту деяких видів металопродукції з росії після початку її повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року, попри логістичні труднощі, спричинені запровадженими у багатьох секторах економіки санкціями проти рф.

Про це з посиланням на дані бази даних ООН Comtrade повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Згідно зі статистичними даними, імпорт у США та країни ЄС продукції з алюмінію та нікелю впродовж березня-червня зріс на 70%. Загальна вартість імпортованої продукції з алюмінію та нікелю за цей період становила 1,98 мільярда доларів.

Представник Державного департаменту США сказав у відповідь на запит Reuters, що не виключає в подальшому введення санкцій, які обмежили б експорт російських недорогоцінних металів до Сполучених Штатів. За його словами, «з порядку денного не знімається нічого, що могло б збільшити ціну за невиправдану війну путіна проти України».

Читайте також: рф отримала за енергоносії майже160 мільярдів від початку війни в Україні

На думку експертів, США та країни Євросоюзу не запроваджують санкції щодо російських недорогоцінних металів, пам’ятаючи про проблеми для будівельного, автомобілебудівного та енергетичного секторів, спричинені санкціями, які ввів колишній президент США Дональд Трамп щодо російського алюмінію у 2018 році.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-