Зеленський: Україна може замінити брудні російські енергоресурси і стати «зеленим» хабом ЄС

Зеленський: Україна може замінити брудні російські енергоресурси і стати «зеленим» хабом ЄС

Відео
Укрінформ
Україна має спроможності стати «зеленим» енергетичним хабом для Європи, який замінить брудні енергетичні ресурси росії.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у виступі на зустрічі з керівниками великого бізнесу в межах відкриття Нью-Йоркської фондової біржі, повідомляє Укрінформ.

«Україна може бути і, я впевнений, обов’язково стане «зеленим» енергетичним хабом для Європи. Ми здатні замінити брудні російські енергоресурси. Україна має величезний природний потенціал для встановлення потужностей у «зеленій» енергетиці та у виробництві «зеленого» водню. Це потенціал як мінімум у десятки, а реально дивлячись на речі – у сотні гігават «зелених» електричних потужностей», - зазначив він.

Читайте також: Зеленський відкрив сесію на Нью-Йоркській фондовій біржі, запросивши інвестувати в Україну

Глава держави переконаний, що європейському ринку енергії «життєво необхідний» такий гравець, як Україна.

Зеленський нагадав, що Україна вже почала експортувати електрику в ЄС, але масштаб співпраці може бути в сотні разів більшим.

Президент також розповів, що на українській території є майже повний спектр природних ресурсів і копалин - від газу до урану, від літію до титану, від вугілля до кварцитів і багато чого іншого.

«Але маємо не одні лише ресурси, а ще й вагому культуру й традиції видобутку, обробки й виробництва. Маємо кваліфікованих людей. Маємо розвинутий транспортний сектор і зручну логістику – з доступом до ринку Європейського Союзу», - підкреслив він.

Читайте також: Україна крок за кроком поверне окуповані території – Зеленський

Зеленський додав, що одна з причин того, чому росія пішла проти України загарбницькою війною, – це страх росіян, що українці стануть не просто промисловим конкурентом для рф, а її реальним замінником для багатьох ринків багатьох держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-