Україна може допомогти ЄС помʼякшити енергокризу, рф намагається завадити цьому – Кулеба

Україна може допомогти ЄС помʼякшити енергокризу, рф намагається завадити цьому – Кулеба

Укрінформ
Україна може допомогти Євросоюзу пом'якшити енергетичну кризу цієї зими завдяки експорту електроенергії, тому росія намагається захопити Запорізьку АЕС і перешкодити цьому.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твітері, повідомляє Укрінформ.

«Україна може допомогти ЄС пом'якшити енергетичну кризу цієї зими завдяки експорту електроенергії. Тому росія намагається захопити Запорізьку АЕС і завадити цьому. Україна та ЄС в одному човні: ми маємо залишатися єдиними та перемогти путіна, перш ніж він спричинить нам усім ще більше проблем», - зазначив міністр.

Читайте також: Ядерний шантаж на ЗАЕС і газові ультиматуми є проявами російської агонії - Шмигаль

Як повідомлялося, 3 вересня Міжнародне агентство з атомної енергії заявило про відключення Запорізької атомної електростанції від основної лінії електропередачі. Зазначалося, що ЗАЕС продовжує працювати через резервну лінію.

5 вересня Енергоатом заявив, що внаслідок пожежі, яка сталася через російські обстріли, розвантажили і відімкнули від мережі останній, шостий, енергоблок, який живив власні потреби Запорізької АЕС.

Читайте також: Звіт МАГАТЕ про місію на ЗАЕС може стати основою для санкцій проти росатома - Плачков

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. 4 березня її захопили російські військові, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-