Уряд пропонує РНБО ввести санкції проти росатома

Уряд пропонує РНБО ввести санкції проти росатома

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 2 вересня схвалив рішення запропонувати РНБО застосувати санкції проти корпорації "росатом", а також проти її керівників, підприємств та дочірніх підприємств. Також запропоновано запровадити санкції за організацію схем обходу санкцій, а також за незаконне поширення освітніх стандартів рф на тимчасово захоплених територіях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що уряд запропонував РНБО розглянути застосування санкцій проти російської державної корпорації «росатом», як одного з ключових суб’єктів російської економіки та важелів впливу й тиску в питаннях зовнішньої політики держави-агресора. А також проти пов’язаних з нею більш як 350 юридичних осіб.

Ідеться про підприємства та організації, що входять до складу «росатома», та їхні дочірні компанії, які розташовані як на території держави-агресора, так і за її межами.

Цим же рішенням ухвалено винести на розгляд РНБО пропозиції щодо схвалення санкцій проти фізичних осіб, які є керівниками державної корпорації «росатом», її підприємств, організацій та дочірніх підприємств, що відповідають за реалізацію політики рф проти України та беруть безпосередню участь у прийнятті рішень і здійсненні актів ядерного тероризму на території України.

Таких осіб у запропонованому до розгляду РНБО переліку теж більш як 350.

Ще одним рішенням уряду РНБО пропонується розглянути застосування санкцій до фізичних та юридичних осіб російської федерації та республіки білорусь, що сприяли широкомасштабній збройній агресії рф проти України, беруть участь в організації «схем» обходу санкцій, застосованих США та ЄС, створюють загрози національним інтересам і нацбезпеці України. У цьому переліку - 132 фізичні і 179 юридичних осіб. Зокрема такі підприємства авіабудівної галузі держави-агресора, як «Новосибірський авіаремонтний завод», «Арсеньєвська авіаційна компанія «Прогрес» ім. М.І. Сазикіна», «150 Авіаційний ремонтний завод» тощо.

Читайте також: Україна виходить з Об'єднаного інституту ядерних досліджень, розташованого у рф

Окрім того, уряд ухвалив рішення внести на розгляд РНБО пропозиції застосувати санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконного поширення освітніх стандартів рф на тимчасово окупованих територіях України. У відповідному переліку фігурують 82 фізичні та 53 юридичні особи. Зокрема, Воронезький інститут високих технологій, Міжнародний інститут комп’ютерних технологій, Сибірський університет споживчої кооперації тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня Кабінет Міністрів схвалив пропозиції Міністерства культури та інформаційної політики щодо застосування персональних санкцій на 10 років проти керівника російської православної церкви кирила та ще семи її представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-