Відчуження майна під час війни: комітет ВР підтримав пропозиції Президента до закону

Відчуження майна під час війни: комітет ВР підтримав пропозиції Президента до закону

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку підтримав пропозиції Президента Володимира Зеленського до закону про окремі питання примусового відчуження майна в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба парламенту, передає Укрінформ. 

Як зазначається, комітет 2 вересня розглянув пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану» (реєстр. №7605), прийнятого 15 серпня 2022 року.

Зокрема, Президент зауважив невідповідність запропонованого зазначеним законом підходу конституційному принципу здійснення державної влади на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову (частина перша статті 6 Конституції України) й на підставі цього запропонував усунути зазначені неузгодженості.

Читайте також: Рада дозволила відчуження майна Новокраматорського машинобудівного заводу

"Члени Комітету з питань економічного розвитку проаналізували та обговорили пропозиції Президента ... і ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти пропозиції Президента України та закон у цілому", - поінформували у ВР.

Як повідомлялося, у серпні Верховна Рада спростила примусове відчуження майна в умовах воєнного стану

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-