Рада дозволила відчуження майна Новокраматорського машинобудівного заводу

Рада дозволила відчуження майна Новокраматорського машинобудівного заводу

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Постанову № 7566 про примусове відчуження майна заводу НКМЗ у м. Краматорськ.

Як повідомив в Телеграмі народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк, ухвалення постанови підтримали 316 народних депутатів, передає Укрінформ.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, ПрАТ “НКМЗ” є найбільшим у Європі підприємством важкого машинобудування, зосереджений на виготовленні унікальних машин й обладнання, одне з найбільших спеціалізованих підприємств України.

Читайте також: Загарбники завдали ракетного удару по Краматорську, є жертви

Також на цей момент стало відомо про загрозу втрати виробничих потужностей ПрАТ “Новокраматорський машинобудівний завод” у зв’язку з можливим захопленням його російським агресором.

"Устаткування ПрАТ “НКМЗ” може бути залучено в кооперації підприємств оборонно-промислового комплексу під час виробництва великокаліберних снарядів, компонентів артилерійських озброєнь (стволів) та новітніх вітчизняних комплексів артилерійського озброєння, зокрема для найскорішого закриття нагальної потреби в артилерійських стволах 122 мм. У зв’язку з цим дуже важливо не допустити захоплення обладнання ворогом та зберегти та використати його на благо України", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Армія рф вдарила ракетами по заводах у Краматорську

Метою ухвалення постанови ВР є забезпечення невідкладних потреб держави в секторі безпеки й оборони, а саме оборонно-промисловому комплексі, для здійснення заходів із захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості держави від збройної агресії Російської Федерації.

Фото: obs.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-