Ціни на газ у Європі вкотре б’ють всі можливі рекорди

Ціни на газ у Європі вкотре б’ють всі можливі рекорди

Укрінформ
Ціни на газ у Європі наблизилися до 3200 доларів на торгах у середу – це найвища зафіксована за весь час спостережень ціна, причиною якої є послідовне скорочення росією поставок до регіону.

Про це йдеться у даних біржі ICE, передає Укрінформ із посиланням на Економічну правду.

Так, у середу, 24 серпня, газові контракти у хабі TTF (Нідерланди) з поставкою у вересні встановили максимум у 302,995 євро за МВт-год, або 3196,6 долара за тисячу кубометрів. Після нетривалого утримання на максимумі котирування опустилися до 290 євро за МВт-год, або 3060 долара за тисячу кубів.

Читайте також: Газ по $4000: черговий кремлівський шантаж чи зимова реальність?

Попередній ціновий рекорд було встановлено минулого тижня. Тоді ціни були приблизно в 11 разів вищі, ніж вони зазвичай бувають у цей період року, стверджував Bloomberg.

"Контракти з поставкою у жовтні-лютому котирувалися у понеділок ще дорожче, і закінчили торги на позначці у понад 292 євро за МВт-год. Це вказує на побоювання ринку щодо нестачі блакитного палива у країнах Європи упродовж опалювального сезону, оскільки "газпром" послідовно скорочує свої поставки в регіон", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: газпром намагається вчергове «накрутити» ціни на газ у Європі – ГТС України

Європейські держави вже розробляють плани економії газу, готуючись до зими, й намагаються накопичити якомога більше пального у сховищах. При цьому все одно залишається загроза необхідності запровадження обмежень на споживання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-