Ціни на газ у Європі знову б’ють рекорди

Ціни на газ у Європі знову б’ють рекорди

Укрінформ
Цього тижня ціни на майбутні поставки природного газу у Європі вперше з березня встановили рекорд.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Bloomberg.

“Європейські ф’ючерси на природний газ продовжили зростання до рекордного рівня на тлі кризи енергопостачання, яка поглиблюється у регіоні, та ознак, що пальне стає надто дорогим для промислового використання та виробництва енергії”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Газовій інфраструктурі завдали збитків на понад ₴5,6 мільярда

Зазначається, що ціна стандартного контракту зросла на 6,7%, досягши 241 євро за мегаватт-годину. Це дорожче, ніж попередній рекорд, встановлений на початку березня, коли російське вторгнення до України шокувало ринки.

“Ціни зараз приблизно в 11 разів вищі, ніж вони зазвичай бувають у цей період року. Витрати зростають для домогосподарств та бізнесів, які стикаються із найгіршою інфляцією за кілька десятиліть”, - стверджує агентство.

Читайте також: Німеччина знизить податок на споживання газу для населення

Bloomberg наголошує, що протягом минулого року Європа вже втратила близько половини обсягу виробництва цинку та алюмінію через високі ціни на енергоресурси й очікується подальше закриття заводів.

“Європа занурилася в енергетичну кризу, спричинену обмеженими поставками з росії, а також зростанням споживання на тлі відновлення після пандемії та сухого й спекотного літа, що збільшило потребу в охолодженні”, - пояснюється у матеріалі.

Читайте також: Незворотний процес запущено: чи позбавиться ЄС російської газової залежності

Європейські держави вже розробляють плани економії газу, готуючись до зими, й намагаються накопичити якомога більше пального у сховищах. При цьому все одно залишається загроза необхідності запровадження обмежень на споживання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-