Німеччина знизить податок на споживання газу для населення

Німеччина знизить податок на споживання газу для населення

Укрінформ
Зважаючи на підвищення цін на газ, федеральний уряд ФРН планує звільнити споживачів від ПДВ на цей продукт.

Про захід оголосив у четвер канцлер ФРН Олаф Шольц, передає кореспондент Укрінформу.

У майбутньому податок на споживання газу становитиме 7% замість нинішніх 19%.

«Зростання цін на енергоносії є великим тягарем для багатьох громадян. Федеральний уряд погоджується з тим, що споживачі газу не повинні нести жодного додаткового тягаря внаслідок обов’язкового стягнення податку на додану вартість із додаткових зборів за газ… тому ми вирішили сьогодні знизити податок на додану вартість на споживання газу до 7 відсотків на обмежений період часу», - пояснив Шольц.

Читайте також: Німеччина заповнила газові сховища на 75% з випередженням графіка

Послаблення діятиме до 31 березня 2024 року – до тих пір, поки будуть підвищені тарифи на газ. Таким кроком, зазначив політик, влада полегшує ситуацію для споживачів газу значно більше, ніж буде додатковий тягар, спричинений надбавками.

Окрім того, за словами глави уряду, протягом наступних кількох тижнів буде запропоновано третій пакет допомоги, щоб ще більше зменшити тиск на багатьох громадян, а також на компанії.

«Питання справедливості має вирішальне значення для того, щоб країна залишалася єдиною в цій кризі», - підкреслив Шольц.

Читайте також: Шольц пообіцяв німцям державний захист в умовах енергокризи

Як повідомлялося, на початку тижня було оголошено про збільшення для користувачів ціни на газ на 2,419 цента за кіловат-годину. Окрім збору за газ, сплачуватиметься також збір за балансування та зберігання. Це викликало обурення багатьох громадян, почали лунати заклики до акцій протесту, що має потішити кремль, який прагне розкачати ситуацію в ЄС і змусити країни відмовитися від допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-