Естонія пропонує до восьмого пакета санкцій проти рф включити повне енергетичне ембарго

Естонія пропонує до восьмого пакета санкцій проти рф включити повне енергетичне ембарго

Укрінформ
Естонія виступає за включення до восьмого пакета санкцій Європейського Союзу проти росії всеосяжного ембарго на енергоносії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR із посиланням на міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу.

«Ми маємо високо підняти ціну агресії до настання зими. Семи пакетів було недостатньо, щоб чинити тиск на путіна з метою припинення війни проти України», - сказав Рейнсалу.

Далі він перелічив пропозиції Естонії: комплексне ембарго на енергоносії; санкції, накладені на деякі нові товарні групи та особи; а також остаточне відключення російських банків від системи розрахунків SWIFT.

Читайте також: Швейцарія слідом за ЄС заборонила імпорт золота з росії

Естонія також пропонує заборонити в'їзд громадян росії до Євросоюзу. «Понад 10 млн громадян росії мають право на в'їзд до Європейського Союзу. Хтось має зробити перший крок (щоб припинити це – ред.), і сподіваюся, ми зможемо досягти загальноєвропейської угоди щодо деяких формулювань», - сказав міністр.

Він також заявив, що росія зараз грає на втомі Європи, намагаючись з'ясувати, чия сила волі сильніша: «Ми маємо заявити, що це помилкова надія. Ми готові допомагати Україні та тиснути на росію настільки, що остання буде змушена відступити. Важливо виявити рішучість і твердість характеру».

Говорячи про вже введені санкції, Рейнсалу зазначив, що росія має проблеми з технологіями.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста і села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни запроваджують санкції проти росії й водночас допомагають Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-