В управління АРМА передали майно та активи депутата IV-VIII скликань на 600 мільйонів

В управління АРМА передали майно та активи депутата IV-VIII скликань на 600 мільйонів

Укрінформ
Прокуратура передала в АРМА майно та активи колишнього народного депутата на суму понад 600 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури арештовано та передано в управління АРМА активи, що належать народному депутату України IV-VIII скликань, який переховується в росії та перебуває у розшуку.

За даними слідства, фігурант, попри те, що перебував у статусі народного депутата, здійснював фактичне керування одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспортних засобів. У змові з топменеджмент пов’язаних з ним компаній за його вказівкою було незаконно відчужено понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права трьох товариств, що перебували в заставі банку, з метою подальшої легалізації цього майна.

За цим фактом колишньому народному депутату повідомили про підозру у шахрайстві, підробленні і використанні підроблених документів, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

На об’єкти нерухомості та активи, які перебувають під контролем підозрюваного, вартістю понад 600 млн грн накладено арешт.

Читайте також: Уряд визначився, як передавати майно заборонених партій у держвласність

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Івано-Франківської області передала АРМА майно та корпоративні права на понад 200 млн грн, які раніше належали підприємствам, пов’язаним з росією.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-