Міжнародна конференція з питань відновлення України відбудеться 25 жовтня в Берліні

Міжнародна конференція з питань відновлення України відбудеться 25 жовтня в Берліні

Укрінформ
Міжнародна експертна конференція з питань відновлення та відбудови України, яку прийматиме Німеччина, відбудеться 25 жовтня в Берліні і зосередиться на конкретних секторах, у яких можна швидко допомогти нашій країні.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

«Німці дуже прагматичні й люблять конкретику, тож це буде конференція, де ми хочемо іти далі, а не повторювати те, що вже було. Ви знаєте, що представлений у Лугано план відбудови України дуже великий – десь 3 тисячі сторінок. Ми хочемо подивитися більш конкретно, що можна зробити зараз із тими грошима, які є, і з тими сусідами в Європі, які дуже хочуть щось зробити для України», - сказала Фельдгузен.

За її словами, конференція в Берліні відрізнятиметься від конференції в Лугано тим, що Німеччина разом з Єврокомісією хоче знайти ті сектори, де можна більш конкретно і швидко зробити свій внесок.

«Там буде наш канцлер і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Ідея полягає в тому, щоб Україна швидше відчула конкретну підтримку, тому що у нас є і гроші, і енергія, і добра воля, але це треба спрямувати на правильні проєкти», - зазначила посол.

Читайте також: Німеччина хоче, щоб частину траншу макрофінансової допомоги ЄС перетворили на грант – посол

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наприкінці липня заявив, що українська влада очікує восени провести в Німеччині міжнародну експертну конференцію з питань відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-