Україна може долучити до «зернового коридору» порт Миколаєва – Кулеба

Україна може долучити до «зернового коридору» порт Миколаєва – Кулеба

Укрінформ
Україна розглядатиме можливість долучення Миколаївського морського порту до «зернового коридору» у разі дотримання росією домовленостей щодо розблокування українських портів та гарантування безпеки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр зазначив, що експорт морем українського продовольства розблокований, і всі три великі чорноморські порти Одеси запрацювали. Він також зауважив, що потреба в українських агропромислових товарах на ринку величезна, і запевнив, що Україна була, є і залишатиметься надійним постачальником сільгосппродукції і гарантом світової продовольчої безпеки.

«Якщо все буде йти відповідно до домовленостей і буде гарантована безпека нашому узбережжю, будемо розглядати можливість долучення Миколаївського морського порту до «зернового коридору», оскільки там також є заблоковані кораблі з українським збіжжям», - сказав Кулеба.

Він додав, що повна відповідальність за подальше функціонування «зернового коридору» лежить на росії.

Глава української дипломатії також розвіяв російський міф, що буцімто росія виторгувала собі зняття санкцій в обмін на розблокування українських портів.

«Жодних санкцій з аграрного експорту росії не знімалося, оскільки жодних таких санкцій не було запроваджено. Джерело цього міфу - сама росія, яка шукає будь-який привід для того, щоб посіяти серед українців сумніви та зневіру», - наголосив очільник МЗС.

Читайте також: З українських портів вже вийшли 12 суден із зерном - прямують до семи країн

Як повідомляв Укрінформ, станом на вечір 10 серпня з українських портів вже вийшли 12 суден з агропродукцією і прямують до семи країн світу. У порт «Чорноморськ» прибуло друге судно під завантаження - балкер Osprey S.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-