Гуменюк - про «зернові коридори»: Серед трейдерів є побоювання, але все працює

Гуменюк - про «зернові коридори»: Серед трейдерів є побоювання, але все працює

Відео
Укрінформ
Так звані зернові коридори в портах України працюють без проблем, але провокації з боку рф в майбутньому виключити не можна.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Функціонування зернових так званих коридорів дійсно здійснюється за планом і під контролем Стамбульського координаційного центру. Поки що не зафіксовано проблем або провокацій, в тому числі за результатами опитування екіпажу та капітана судна, яке прибуло в Україну. Поки що все функціонує, але все ж таки ми готові, що ворог може зробити будь-які провокації, зокрема, і сигнали повітряної тривоги лунають досить часто в нашому регіоні, тому і є певні побоювання серед трейдерів, перевізників, але все працює”, - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Україна гарантує стабільність експорту зерна, якщо рф не порушуватиме угоди - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня з портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям. На борту трьох балкерів Navi star, Rojen та Polarnet 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії. Цим караваном поновлено судноплавство з порту “Чорноморськ”. 6 серпня до України вперше з початку повномасштабного вторгнення російської федерації прибуло судно для завантаження зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-