Україна гарантує стабільність експорту зерна, якщо рф не порушуватиме угоди - Кулеба

Україна гарантує стабільність експорту зерна, якщо рф не порушуватиме угоди - Кулеба

Укрінформ
У разі дотримання росією своїх зобов’язань щодо забезпечення «зернового коридору», Україна й надалі гарантуватиме стабільність продовольчого експорту на Близький Схід, в Африку і Азію.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи прибуття суховантажу Polarnet до турецького порту Деріндже, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

«Прибуття першого судна з українським збіжжям до турецького порту є сигналом надії для кожної сім’ї на Близькому Сході, в Африці та Азії: Україна вас не залишить. Ми завжди були, є і будемо надійним постачальником аграрної продукції. На відміну від росії, ми не граємо у «голодні ігри»», - зазначив глава української дипломатії.

Кулеба наголосив, що повна відповідальність за подальше функціонування «зернового коридору» лежить на росії.

«У разі дотримання нею своїх зобов’язань український продовольчий експорт і надалі гарантуватиме стабільність для наших близькосхідних, африканських і азійських друзів», - запевнив очільник МЗС.

Читайте також: Ввечері до Стамбула прибудуть чотири судна з українським продовольством

Як повідомляв Укрінформ, суховантаж Polarnet з 12 тисячами тонн кукурудзи на борту, який вийшов 5 серпня з українського порту “Чорноморськ”, прибув у турецький порт Деріндже.

7 серпня з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов другий караван з українським продовольством – три судна з Чорноморська та ще одне з Одеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-