Більшість німців підтримують використання атомної енергетики

Більшість німців підтримують використання атомної енергетики

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість жителів ФРН підтримує продовження термінів роботи німецьких АЕС, чимало - й за будівництво нових реакторів.

Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією Civey для видання Spiegel, передає Укрінформ.

Як зазначається, 78 відсотків респондентів висловилися за продовження експлуатації до літа 2023 року трьох німецьких атомних електростанцій, які ще працюють, але мають бути закриті до кінця року. 67% опитаних висловилися за те, щоб ці АЕС працювали ще щонайменше п'ять років, і лише 27% однозначно відкидають таке розв'язання проблеми щодо енергопостачання.

Читайте також: Майже три чверті німців - за енергетичну незалежність від росії

При цьому 41% опитаних підтримують будівництво нових атомних електростанцій, проте 52% проти цього.

Участь в онлайн-опитуванні узяли близько 5000 людей 2 і 3 серпня.

Напередодні лідер Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц і лідер Християнсько-соціального союзу Маркус Зедер відвідали електростанцію Isar 2 в Баварії. Ця політсила підтримує продовження терміну служби реакторів на тлі скорочення імпорту російських енергоносіїв, зокрема газу. Зедер вважає, що варто використовувати енергію, генеровану АЕС, не лише упродовж зими, яка обіцяє бути важкою, а щонайменше до 2024 року. Мерц закликав Бундестаг швидко ухвалити рішення про продовження терміну експлуатації наявних атомних електростанцій. Канцлер Олаф Шольц наразі не підтримує цього.

Читайте також: Німецькі ліберали вимагають продовжити експлуатацію АЕС

Після аварії на ЧАЕС у 1986 році та катастрофи на АЕС у Фукусімі у 2011-му більшість німців погоджувалися з доцільністю поступової відмови від ядерної енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-