Укренерго планує збільшити обсяг доступного перетину електромереж між Україною та ЄС

Укренерго планує збільшити обсяг доступного перетину електромереж між Україною та ЄС

Укрінформ
НЕК «Укренерго» планує регулярно збільшувати обсяг доступного перетину електромереж між нашою країною та Європейським Союзом. Наразі він становить 250 МВт.

Про це повідомив керівник компанії Володимир Кудрицький під час брифінгу в Укрінформі на тему «Підготовка до зими: фінансування запасів вугілля та збільшення експорту е/е до ЄС».

«Укренерго фінансуватиме створення стратегічного запасу вугілля на цю зиму. Це дасть нам можливість протягом опалювального сезону забезпечувати електроенергією наших споживачів, втримати ті обсяги експорту електричної енергії, які наразі в нас є, а також за можливості – збільшити їх. Ми на 250 МВт не збираємось зупинятись. І плануємо регулярно, кожного місяця, розширювати ці можливості», - наголосив він.

Очільник компанії уточнив, що українські виробники електроенергії зможуть більше заробити на експорті для фінансування ремонтів і закупівлі вугілля для наступного опалювального сезону. Адже ціни на європейському електроенергетичному ринку значно вищі, ніж на українському.

Читайте також: Доходи України від експорту електроенергії до ЄС за місяць перевищили 700 мільйонів

Як повідомлялось, в кінці липня ENTSO-E більше ніж вдвічі збільшило доступний обсяг міждержавних перетинів для експорту/імпорту електроенергії між Україною та Європою. Від 28 липня обсяг доступного перетину електромереж становить 250 МВт (раніше 100 МВт). Перший день поставки - 30 липня. Цей перетин розподілятиметься порівну між Румунією та Словаччиною.

Також НЕК «Укренерго» фінансуватиме створення стратегічного запасу вугілля, надавши ДП «Укрвугілля» безвідсоткову позику у 2,5 млрд грн для закупівлі відповідної сировини за ринковою ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-