Укренерго надасть позику у 2,5 мільярда на закупівлю вугілля до опалювального сезону

Укренерго надасть позику у 2,5 мільярда на закупівлю вугілля до опалювального сезону

Укрінформ
НЕК «Укренерго» фінансуватиме створення стратегічного запасу вугілля, надавши ДП «Укрвугілля» безвідсоткову позику у 2,5 млрд грн для закупівлі відповідної сировини за ринковою ціною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

«Укренерго за дорученням уряду фінансуватиме створення стратегічного запасу вугілля. Цей резерв гарантує, що впродовж опалювального сезону під час війни українські теплові електростанції матимуть достатньо палива, щоб безперебійно забезпечувати електроенергією військових, побутових споживачів, лікарні, комунальні підприємства», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках спецобов’язків «Укренерго» надасть ДП «Укрвугілля» безвідсоткову позику у 2,5 млрд грн для закупівлі вугілля за ринковою ціною. Підприємству, своєю чергою, необхідно купити паливо та відправити його на відповідальне зберігання. Пріоритет надаватиметься вугіллю вітчизняного видобутку, щоб підтримати українських шахтарів.

Під час опалювального сезону 2022-2023 років вугілля буде реалізовуватися тепловій генерації за погодженням з Міністерством енергетики. При цьому мають враховуватися затверджені баланси електричної енергії на 2022 та 2023 роки, а також графіки накопичення вугілля. ДП «Укрвугілля» має повернути НЕК «Укренерго» позику не пізніше 1 червня 2023 року.

Читайте також: ТЕЦ за можливості переводитимуть із антрациту на газове вугілля - Галущенко

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики України посилює контроль держави за підготовкою об'єктів паливно-енергетичного комплексу до проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-