У Європі планують вдвічі збільшити обсяг експорту української електроенергії

У Європі планують вдвічі збільшити обсяг експорту української електроенергії

Укрінформ
Керівництво ENTSO-E планує цього тижня вдвічі збільшити експорт української електроенергії.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Як зазначається, про відповідні домовленості йшлося під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з головою правління ENTSO-E Іоакімом Ванзетта та генеральним секретарем мережі Сонею Твохіг.

«З огляду на вчорашнє рішення ЄС скоротити на 15% споживання російського газу, Україна може допомогти Європі компенсувати відповідні обсяги за рахунок збільшення експорту української електроенергії. Це підтримують всі, без виключення, держави члени ЄС, що неодноразово вчора будо підкреслено під час зустрічі міністрів. Керівництво ENTSO-E зазначило, що експорт планується збільшити вже найближчим часом. Уже цього тижня його обсяг стане вдвічі більшим, далі зростання продовжиться», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Євросоюзі домовилися про скорочення споживання газу на 15% на тлі шантажу рф

В ENTSO-E наголошують, що зростання обсягів експорту має відбуватися поступово, зважаючи на технічні протоколи забезпечення стабільності роботи енергосистеми. Українська сторона натомість переконана, що в умовах війни, яку рф веде не тільки проти України, а і всієї Європи, рішення мають ухвалюватися якомога швидше.

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулася надзвичайна Рада міністрів ЄС з питань енергетики. Європейські міністри шукали відповідь на загрозу повного переривання у постачанні російського газу. Вони погодили надзвичайний план Єврокомісії, який передбачає заощадження до 15% середнього споживання газу та закачування цього обсягу у підземні сховища для безпечного проходження зимового періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-