Гетманцев пропонує створити Агенцію з відновлення країни

Гетманцев пропонує створити Агенцію з відновлення країни

Укрінформ
В Україні пропонується створити новий координаційний орган - Агенцію з відновлення країни.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Звернувся до співголів Національної ради з відновлення із пропозицією про створення у складі виконавчої влади спеціального органу — Агенції з відновлення країни, яка має скоординувати роботу міністерств з виконання Плану", - написав Гетманцев.

План відновлення України від наслідків війни включає перелік заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, пропозиції щодо пріоритетних реформ та стратегічних ініціатив, перелік нормативно-правових актів, ухвалення і реалізація яких необхідні для ефективної роботи та відновлення України у воєнний і післявоєнний періоди.

Водночас головною метою Плану є не просто відновлення знищених чи зруйнованих об’єктів, а кардинальна трансформація держави у нову європейську країну на принципах зеленої економіки. На сьогодні налічується понад 850 проєктів.

"Переконаний, що швидкість нашої перемоги залежить сьогодні від нашої стійкості, якої ми можемо досягнути, починаючи виконанням Плану відновлення країни вже зараз", - зазначив політик.

Читайте також: Кредитний портфель підприємств з початку війни зріс на ₴29,5 мільярдів - Гетманцев

Як повідомлялося, 4 липня під час Міжнародної конференції в Лугано (Швейцарія) Прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України, розроблений Національною радою з відновлення.

Наразі розділи проєкту Плану відновлення та модернізації України оприлюднено для коментування та надання пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-