МВФ погіршив прогноз для світової економіки - через пандемію і війну рф в Україні

МВФ погіршив прогноз для світової економіки - через пандемію і війну рф в Україні

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прогнозує ще більше уповільнення розвитку світової економіки у 2022-2023 роках, ніж очікувалося раніше, знизивши прогноз зростання глобального ВВП до 3,2% цього року, а також до 2,9% - наступного.

Про це заявив у вівторок під час презентації нового звіту «Перспективи світової економіки» (WEO) головний економіст Фонду, директор департаменту досліджень П’єр-Олів’є Горінчас, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Згідно з нашим базовим прогнозом, зростання (світової економіки – ред.) сповільниться з 6,1% минулого року до 3,2% цього року та до 2,9% наступного року, знизившись на 0,4 і 0,7 відсоткового пункту відповідно (у 2022 -2023 роках) у порівнянні з квітневим прогнозом WEO», - зауважив представник Фонду.

Він підкреслив, що зараз загальмувався розвиток трьох найбільших економік – Сполучених Штатів, Китаю і Єврозони, що створило «істотні наслідки» для глобального прогнозу.

Серед головних причин, які призвели до цього, головний економіст Фонду назвав тривалий вплив наслідків пандемії, а також вторгнення рф в Україну. За його словами, світова економіка «стикається з дедалі похмурішою й невизначеною перспективою».

Читайте також: Глава МЗС Франції: Війна росії проти України - шок для світової економіки

Крім того, підкреслив Горінчас, зараз почали реалізовуватися негативні ризики, визначені у квітневому прогнозі.

«Вища, ніж очікувалося, інфляція, особливо в Сполучених Штатах і основних європейських економіках, викликає погіршення глобальних фінансових умов. Уповільнення в Китаї виявилося гіршим, ніж очікувалося, на тлі спалахів COVID-19 і карантину. Війна в Україні також призвела до подальших негативних наслідків», - зауважив представник МВФ.

Читайте також: МВФ закликає економіки світу приборкати інфляцію

Тому, підкреслив він, у другому кварталі цього року скоротилося й світове виробництво.

Як повідомляв Укрінформ, МВФ регулярно кілька разів на рік випускає звіт «Перспективи світової економіки», який вважається одним з основних індикаторів тенденцій економічного розвитку в окремих країнах, регіонах і в глобальному контексті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-