Енергетика, торгівля і санкції проти рф: Шмигаль зустрівся з президентом Гватемали

Енергетика, торгівля і санкції проти рф: Шмигаль зустрівся з президентом Гватемали

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Президентом Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеї. Під час зустрічі вони обговорили підтримку України та перспективи подальшої співпраці в торговельно-економічній сфері.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

Шмигаль подякував Джамматтеї за історичний візит і привітав укладення двосторонньої Угоди про взаємне скасування візових вимог між Україною і Гватемалою.

«Без сумніву, це сприятиме подальшому розвитку двосторонньої співпраці, налагодженню міжлюдських контактів і їх активізації. Переконаний, це допоможе налагодити й бізнес-відносини. На нашу думку, перспективними сьогодні є відносини у сфері енергетики, сільського господарства й гірничовидобувній сфері. Впевнений, що нашим країнам є що запропонувати одна одній на взаємовигідних умовах», — зауважив глава уряду.

Читайте також: Гватемала готова долучитись до створення Спецтрибуналу над рф – Зеленський

Прем’єр-міністр України подякував уряду Гватемали за підтримку нашої країни та за засудження російської збройної агресії в усіх резолюціях Генеральної асамблеї ООН та інших органів системи ООН. Він також висловив вдячність Гватемалі за ініціювання резолюції Організації американських держав щодо виключення росії зі складу спостерігачів.

«Очікуємо, що Гватемала підтримає й ініціативу України щодо створення Спеціального кримінального трибуналу для покарання за злочини, вчинені росією проти України», - зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також подякував уряду Гватемали за направлення в Україну бригади Гуманітарного підрозділу порятунку.

«Допомога з розбору завалів, порятунку людей та розмінування є дуже важливою для нашої країни», - наголосив Шмигаль.

Джамматтеї, зі свого боку, зазначив, що Гватемала рішуче виступає проти війни і підтримує всі резолюції щодо засудження агресії росії проти України. Президент Гватемали також запевнив, що його країна готова стати хабом для української аграрної продукції для подальшого транспортування в країни Латинської Америки.

Як повідомлялося, у Києві відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та президента Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеї Файі.

Це перший візит найвищого рівня в історії двосторонніх відносин між Україною та Республікою Гватемала. Президенти відзначили відновлення інтересу до розвитку контактів між двома державами, а також відсутність суперечностей між ними у підходах до розв’язання глобальних питань сучасних міжнародних відносин.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-