Україна може збільшити транзит газу до Європи у 6 разів

Україна може збільшити транзит газу до Європи у 6 разів

Укрінформ
Українська газотранспортна система здатна транспортувати до Європи понад 200 млн кубометрів газу на добу. Наразі росіяни використовують лише 42 млн кубометрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОГТСУ.

«"Північний потік - 1" і "Північний потік - 2" – зайві. Я вважаю, що вони були частиною агресії, яку ми спостерігаємо з самого початку», - прокоментував ситуацію з транзитом генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

Він зазначив, що технічна потужність ГВС «Суджа» – 244 млн кубометрів, і потужностей цілком достатньо для того, щоб Європа отримала: надійний транзит газу; зниження ціни на блакитне паливо; можливість ефективно підготуватися до опалювального сезону.

Як повідомлялось, через точку ГВС «Суджа» проходять три газопроводи діаметром 1400 мм: Єлець - Кременчук - Кривий Ріг, «Прогрес» та Уренгой - Помари-Ужгород – із загальною технічною потужністю по транзиту 244 млн кубометрів на добу.

Оператор ГТС України виступає за збереження санкцій проти росії та блокування трансферу турбіни для газогону «Північний потік - 1».

Читайте також: Транзит газу через Україну впав до мінімуму за останні 30 років – Оператор ГТС

Раніше Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу «Північний потік - 1».

Із червня газпром значно скоротив поставки газу в Німеччину відповідним газопроводом, мотивуючи це відсутністю турбіни Siemens, яка обслуговувалася в Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-