Глава МЗС Канади: Закликаємо рф гарантувати втілення угоди про «зернові коридори»

Глава МЗС Канади: Закликаємо рф гарантувати втілення угоди про «зернові коридори»

Укрінформ
Канада вітає домовленості про розблокування експорту зерна з України, але закликає росію докласти зусиль до втілення їх не лише на папері.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Канада вітає угоду між Україною, Туреччиною та росією щодо скасування де-факто блокади українських чорноморських портів з метою відновлення експорту зерна”, - сказала Жолі.

Вона додала, що “багато аспектів ще слід прояснити, але угода має потенціал стати важливим кроком на шляху до подолання глобальної світової кризи, викликаної незаконним та невиправданим вторгненням президента володимира путіна в Україну”.

Читайте також: Трюдо - про «зернові коридори»: Пильнуємо, аби це не наразило Україну на ризики

“Угода - крок у правильному напрямі, але критично важливим є її втілення. Ми закликаємо росію гарантувати, що її втілення відповідатиме висловленим намірам та духу”, - наголосила очільниця МЗС Канади.

За її словами, “цю кризу створив володимир путін, і ми уважно стежитимемо за сутнісними діями з його боку задля наших спільних інтересів”.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії  було досягнуто домовленості, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: Трюдо - про «зернові коридори»: Пильнуємо, аби це не наразило Україну на ризики

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Організації Антоніу Гутерреш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони сергій шойгу.

Фото: The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-