Трюдо - про «зернові коридори»: Пильнуємо, аби це не наразило Україну на ризики

Трюдо - про «зернові коридори»: Пильнуємо, аби це не наразило Україну на ризики

Укрінформ
Попередній досвід свідчить, що росії не можна довіряти з жодного питання, це стосується й домовленостей про “зернові коридори” з України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час спілкування із журналістами заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Упевненість Канади у тому, що на росію можна покластися - нульова. Вона демонструє лише лихі наміри. Незаконним вторгненням в Україну вона спровокувала світову енергетичну та продовольчу кризи, і ми мусимо дуже важко працювати, аби послабити наслідки цього у світі”, - відповів Трюдо на запитання про те, чи дотримається росія взятих на себе зобов’язань.

При цьому він додав, що поділяє оптимізм стосовно можливості відновлення постачання зерна з України. “Канада має значний досвід у питаннях зерна та його експорту, тож ми були безпосередньо залучені до цього процесу разом із багатьма міжнародними партнерами. Ми налаштовані оптимістично”, - зазначив глава канадського уряду.

Читайте також: рф не вдасться посіяти розбрат серед союзників України - Трюдо

Трюдо наголосив, що “ми дуже ретельно пильнуємо, аби це не наразило Україну на подальші ризики”.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії  було досягнуто домовленості, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: Посол США - про угоду щодо вивезення зерна: Треба змусити росію виконати цю домовленість

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Організації Антоніу Гутерреш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-