МЗС Франції: Війна росії проти України підриває світову економіку

МЗС Франції: Війна росії проти України підриває світову економіку

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції наголошує на негативному впливі російської агресії на світову економіку.

Відповідний допис МЗС Франції розмістило у Твіттері, передає Укрінформ.

Зазначається, що війна, яку веде росія в Україні, порушує схеми економічних обмінів та є однією з головних причин зростання цін, яке підриває купівельну спроможність людей і обтяжує виробничі витрати компаній. Ціна російської агресії в Україні - це прискорення зростання світової інфляції у 2022 році до 8,5%, йдеться у дописі.

Указується, що російська агресія посилила спекулятивну поведінку та порушила ланцюги постачання газу й нафти, створивши напругу на енергетичних ринках. Відповідно, світові ціни на енергоносії у 2022 році зросли на 50%.

Крім того, війна та блокування росією чорноморських портів порушують експорт продовольства, підвищують ціни, спричиняють дефіцит товарів першої потреби та створюють серйозні ризики голоду, зокрема в Африці. Загалом унаслідок дій росії голод загрожує від 11 до 19 млн людей у світі.

Читайте також: Економіка України у 2022 році скоротиться на третину – НБУ

“Війна, розв'язана росією в Україні, глибоко впливає на міжнародну економічну ситуацію, зачіпаючи, зокрема, найбільш уразливі верстви населення”, - наголошує МЗС Франції, закликаючи рф припинити агресію та піти геть з України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що росія застосовує стратегію тотального цинізму, наражаючи світ на продовольчу кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-