Шмигаль оглянув потужності портів Ізмаїл та Рені

Шмигаль оглянув потужності портів Ізмаїл та Рені

Фото, відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Одещині оглянув порти Ізмаїл та Рені, через які відбувається експорт у європейські країни. 

 Про це очільник уряду написав у Телеграмі.

"Порти Ізмаїл та Рені на Одещині - сьогодні це експортні «ворота» України в європейські країни. Сьогодні з урядовою командою оглянули їхні потужності", - написав Шмигаль.

Він додав, що за шість місяців цього року вантажообіг через українські порти на річці Дунай зріс у 2,4-5 разів, порівняно з минулим роком.

Глава уряду наголосив, що завдяки звільненню Збройними Силами України острова Зміїний Україна отримала додаткові можливості для експорту й імпорту продукції на цій ділянці.

"Ще до повномасштабної війни уряд розробив Стратегію розвитку внутрішнього водного транспорту України до 2031 року. В умовах злочинної російської морської блокади це питання стало ще більш актуальним. Розвиток річкових портів допоможе розширити експортні можливості для української продукції, зокрема зерна", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: В ОП запевняють, що Україна не йтиме на жодні послаблення безпеки для експорту зерна

Як повідомляв Укрінформ, за підрахунками експертів, звільнення острова Зміїний та деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше пів мільйона доларів на добу.

На початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення Зміїного від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. Після цього гирло Бистре стало відкритим для суден, що перевозять агропродукцію.

Фото: Денис Шмигаль, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-