Рада спростила регулювання трудових відносин для малого та середнього бізнесу

Рада спростила регулювання трудових відносин для малого та середнього бізнесу

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у цілому законопроєкт №5371, який запроваджує договірний режим трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва.

Як повідомляє народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, рішення ухвалено 264 голосами, передає Укрінформ.

Очікується, що з прийняттям документа будуть спрощені, зокрема, питання регулювання трудових відносин між суб’єктами підприємництва та найманими працівниками та зменшено адміністративне навантаження на роботодавців. Водночас будуть створені передумови для зниження «тіньової» зайнятості за рахунок збільшення економічної привабливості і розширення офіційної зайнятості.

Читайте також: Рада запровадила нову форму трудового договору – з нефіксованим робочим часом

Документом передбачено внесення змін і доповнень у низку законодавчих актів, що регулюють трудові відносини в Україні, зокрема, в Кодекс законів про працю, закони «Про охорону праці», «Про відпустки», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

Додамо, також Верховна Рада сьогодні ухвалила в цілому законопроєкт про бухгалтерський облік, який пропонує змінити норми подання фінансової звітності для окремих груп підприємств. За проєкт закону"Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (№ 6244) підтримали 302 народні депутати.

Зокрема, законопроєктом запроваджуються категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств — малі, середні та великі.

Також передбачається звільнити від обов’язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності малі та середні групи підприємств, удосконалити окремі норми щодо подання фінансової звітності за нормами Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), уточнити перелік підприємств, які складають фінансову звітність за МСФЗ тощо.

Як повідомлялося, ВР ухвалила закон про порядок спрощеної процедури розірвання трудових відносин під час воєнного стану. Документ передбачає оптимізацію порядку взаємодії між працівником та роботодавцем в умовах воєнного стану та інших потенційних загроз, що перешкоджають безпосередньому контакту сторін трудових відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-