На Закарпатті домовлялися з угорцями про транзитні коридори для українського зерна

На Закарпатті домовлялися з угорцями про транзитні коридори для українського зерна

Відео
Укрінформ
Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів робочу зустріч з міністром аграрної політики Угорщини, домовлялися про транзитні коридори українського зерна через Закарпаття та Угорщину.

Про це повідомили у Фейсбуці голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, передає Укрінформ.

"Провів робочу зустріч з Міністром аграрної політики Угорщини д. Іштваном Нодем. У фокусі уваги — питання перевезення сільськогосподарської продукції через транзитні коридори Закарпатської області до Угорщини," - повідомив голова ОВА.

Як відзначив Микита, із перших днів блокування українських морських портів розпочали роботу з розширення можливостей регіональних залізничних та вантажних пунктів пропуску для виконання державного завдання з вивозу сільськогосподарської продукції з місць складування.

"За цей час ми зробили необхідні напрацювання, і сьогодні готові інтегрувати спільні механізми з угорськими партнерами. Під час зустрічі поінформували угорську сторону про вжиті заходи для синхронізації зусиль. Водночас зосередили увагу на проблемних питаннях, які перебувають у компетенції Угорщини для можливості оперативного вирішення," - сказав Микита.

Читайте також: Шмигаль обговорив із представницею USAID будівництво мобільних сховищ зерна в Україні

Зі слів голови ОВА, із угорцями наразі домовилися про створення робочих груп, котрі працюватимуть на постійній основі для формування пропозицій і практичної реалізації пріоритетних завдань, пов’язаних із блокуванням росією каналів постачання сільськогосподарської продукції з України.

Раніше повідомлялося, що у Стамбулі завершилася зустріч військових делегацій міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН з питання вивезення з України зерна Чорним морем.

Читайте також: Експорт зерна: Україна та Угорщина хочуть збільшити кількість пунктів пропуску на кордоні

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав, що Туреччина має намір інтенсифікувати переговорний процес щодо відкриття "коридорів" для вивезення зерна з України Чорним морем та досягти результату протягом 7-10 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-