Відкриття зернових коридорів: Ердоган вважає, що досягти згоди вдасться за 7-10 днів

Відкриття зернових коридорів: Ердоган вважає, що досягти згоди вдасться за 7-10 днів

Укрінформ
Туреччина має намір інтенсифікувати переговорний процес щодо відкриття коридорів для вивезення зерна з України Чорним морем та досягти результату протягом 7-10 днів.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав на пресконференції за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Ми намагатимемось досягти результату протягом тижня - 10 днів, інтенсифікувавши наші переговори», - сказав президент Туреччини.

За його словами, Анкара прагне бути посередником для якнайшвидшого вирішення питання під егідою ООН.

Читайте також: Туреччина закликала відновити дипломатичний трек для розблокування морського експорту з України

«Чорноморський зерновий коридор має особливо велике значення. Важливі підходи з боку обох лідерів: і пана путіна, і пана Зеленського. Ми продовжуємо наші переговори», - сказав Ердоган.

Як повідомлялось, митні органи Туреччини 3 липня затримали російське судно із краденим українським зерном. Згодом журналісти проєкту «Схеми» опублікували результати проведеного розслідування, в якому доводять, що російські окупанти вивозять українське зерно з окупованого Криму, в тому числі до турецьких портів.

Читайте також: Для вивозу зерна з України вже готові 20 кораблів - Ердоган

Унаслідок повномасштабної російської агресії, що розпочалася 24 лютого, в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, близько половини з якого призначалася для потреб Всесвітньої продовольчої програми ООН. Дії росії, яка продовжує морську блокаду, краде українське зерно з тимчасово захоплених територій України та бомбить українські сховища із зерном, загрожують виникненням глобального голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-