У Туреччину прибуло судно для прокладання газопроводу в Чорному морі

У Туреччину прибуло судно для прокладання газопроводу в Чорному морі

Укрінформ
Через Дарданелли пройшов корабель для прокладання на глибоководді газопроводу в Чорному морі від родовища Сакарія, де два роки тому було виявлено значні поклади природного газу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Судно Castorone прокладатиме труби на глибоководді після прокладання труб на мілководді судном Castoro 10», - повідомляє телеканал.

Очікується, що судно, яке сьогодні вранці пройшло протоку Дарданелли, прибуде в порт Філіос у провінції Зонгулдак 6 липня.

Вказується, що нині тривають активні роботи з прокладання газопроводу від родовища Сакарія, в яких задіяно близько 5 тисяч працівників. Родовище знаходиться на відстані 170 км від берега.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня у Туреччині здійснили зварювання та спустили в море першу трубу газопроводу в Чорному морі від родовища Сакарія, де два роки тому було знайдено значні поклади природного газу.

Читайте також: Нідерланди й Німеччина розроблятимуть родовище газу в Північному морі

21 серпня 2020 року Ердоган повідомив, що бурове судно Fatih виявило 320 мільярдів кубометрів природного газу на газовому родовищі Сакарія у свердловині «Дунай-1». 17 жовтня 2020 року у свердловині «Дунай-1» було виявлено ще 85 млрд кубометрів природного газу. Після виявлення ще 135 млрд кубометрів у свердловині «Амасра-1», знайдені Туреччиною запаси природного газу в Чорному морі сягнули 540 млрд кубометрів.

Очікується, що початок видобутку власного природного газу у Чорному морі дасть Туреччині змогу зменшити, а з часом позбутися залежності від імпорту природного газу, зокрема з росії.

Фото: İHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-