Для вивозу зерна з України вже готові 20 кораблів - Ердоган

Для вивозу зерна з України вже готові 20 кораблів - Ердоган

Укрінформ
Туреччина продовжує дипломатичні зусилля з метою відкриття коридорів для вивезення зерна з України, у регіоні вже є близько 20 кораблів, які готові виконувати цю місію.

Про це заявив Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на пресконференції за результатами саміту НАТО в Мадриді, повідомляє власкор Укрінформу.

«Ми продовжимо підтримувати телефонну дипломатію з паном путіним і паном Зеленським. У нас є дорожня карта, реалізація якої розпочата. Ми намагатимемося запустити цей коридор якомога швидше. Ми маємо близько 20 кораблів у регіоні, які готові до вивозу зерна з України. Ми й надалі забезпечуватимемо розвантаження та доставку продукції в треті країни», - сказав Ердоган.

За словами Ердогана, наступні телефонні розмови із Президентом України та президентом росії він має намір провести в кінці цього тижня чи на початку наступного.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл, розв'язала терор проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

Читайте також: Ердоган обговорив із прем'єр-міністрами Британії та Естонії вивезення зерна з України

Унаслідок бойових дій та блокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світ та всі африканські держави працювати разом і чинити тиск на росію, щоб вона дозволила безпечний морський шлях для експорту українського продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-